Sæt fokus på STEM uddannelserne med Tektankens skolevirksomhedssamarbejde

Er du underviser i STEM fagene (Science, Technology, Engineering and Mathematics), og vil du give dine elever et unikt indblik i, hvad en fremtid inden for STEM kan byde på? Så er Tektankens skolevirksomhedssamarbejde svaret!

Tektanken er et landsdækkende netværk mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der med fælles indsats vil inspirere unge til at tage en uddannelse inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Det mål skal blandt indfries gennem skolevirksomhedssamarbejde, hvor eleverne arbejder med praktiske opgaver fra virksomhederne, og de møder rollemodeller i form af virksomhedernes medarbejderne.

HVAD ER STEM UDDANNELSER?

Når der refereres til STEM uddannelser (Science, Technology, Engineering and Mathematics), er der tale om uddannelser, der tager udgangspunkt i det naturvidenskabelige fakultet. STEM referere ofte til videregående uddannelser som ingeniør, matematiker, statistiker, programmør og mange flere. Videregående uddannelser inden for STEM kan ofte kombineres med humanistiske fag som kommunikation eller historie. 

I Tektankens skolevirksomhedssamarbejde​ samarbejder virksomheder med grundskoler og ungdomsuddannelser, så der kommer øget fokus på STEM uddannelser og fremtidsmulighederne for eleverne.

VIRKSOMHEDSRELATERET STEM OPGAVER

Tektankens forløb indebærer altid STEM-opgaver, der tager udgangspunkt i den virksomhed, skolen samarbejder med. Opgaverne kan variere fra forløb til forløb, og de kan altid anvendes tværfagligt. Opgaverne er didaktiseret, færdigudviklet og nemme at gå til – og så er de frit tilgængelige på Tektankens portal.

Foruden virksomhedsrelaterede STEM-opgaver indebærer Tektankens skolevirksomhedssamarbejde altid dialog med rollemodeller på virksomheden/skolen og viden om jobmuligheder.

VIDEN OM JOBMULIGHEDER MED EN STEM UDDANNELSE

Hvilke arbejdsopgaver har en ingeniør? Skal man være god til matematik for at blive elektriker? Spørgsmål som disse får eleverne svar på, når de møder rollemodeller, der fortæller om deres valg af STEM uddannelse, og de arbejdsopgaver de løser hver dag. Forløbene udgør derfor en naturlig del af arbejdet med karrierelæring.

KOMPETENCEUDVIKLING TIL LÆRERE I SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE

Foruden at etablere landsdækkende virksomhedssamarbejder med faglig læring og STEM opgaver, tilbyder Tektanken også faglig sparring og inspiration til lærere.

Det er vigtigt, at lærerne føler sig rustet til selv at udvikle- og gennemføre nyskabende naturfagsundervisning, så de på egen hånd kan inddrage aktuelle og praktiske problemstillinger fra virksomheder i deres STEM undervisningen. Derved kan lærerne selv producere materiale, der lever op til Den åbne skole.

Tektankens tilbyder fleksible kompetenceudviklingsforløb til kommunens skoler, så lærerne er klædt på til, at både de og eleverne kan få det optimale ud af samarbejdet med det lokale erhvervsliv. Læs mere om Tektankens kompetenceudvikling her.

VIL DU VIDE MERE OM TEKTANKENS SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE?

På Tektankens portal fremgår alle skolevirksomhedssamarbejder. Her kan du læse om de forskellige forløb, sortere på kommune og niveau, og du kan tilmelde din klasse. Tektanken har på forhånd udarbejdet fagligt undervisningsmateriale til alle samarbejder, der frit kan benyttes.

Hvis du vil have besked som en af de første, når der er nyheder om lignende forløb og aktiviteter, kan du tilmelde dig Tektankens nyhedsbrev og følge med her på sitet. I nyhedsbrevet vil der ligeledes være nyheder om Girls’ Day in Science og Kloge Hænder.

Kontakt

Andre nyheder

Kontakt

Kontakt